Landbouw

7 February 2017

Hooibeekhoeve neemt sleutels van 2 nieuwe tractors in ontvangst

Hooibeekhoeve heeft twee nieuwe tractors in gebruik genomen van de firma Luyckx in Brecht. Het betreft een New Holland T6.140 en een New Holland T6.175. Beide tractoren zijn uitgerust met een variabele Auto-Command transmissie, een zeer nauwkeurig RTK-GPS-systeem en superflexibele banden.

Het grootste model is bovendien ook uitgerust met een compressor wat toelaat om de bandenspanning te laten variëren. Deze tractor kan verder voorzien worden van smalle of dubbellucht banden. Beide tractors zullen een meerwaarde zijn voor het onderzoek rond voedergewassen en precisielandbouw. Zo kan het praktijkcentrum onder meer het onderzoek naar bodembewerkingen kunnen intensiveren en klassieke veldbewerkingen optimaliseren. Die resultaten kunnen zij dan doortrekken naar arbeidsefficiëntie en kostenmanagement. Op deze manier blijft Hooibeekhoeve zoeken naar technieken die een win-win kunnen betekenen voor landbouwer én milieu.

"Deze twee tractoren hebben we aangekocht via een leasecontract van 3.000 euro per maand. Dat geeft ons de mogelijkheid om na vijf jaar ander en moderner materiaal aan te schaffen", aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé. "We investeren nog veel in de agrarische sector, omdat het in onze regio een van de belangrijkste sectoren is."

Lees hier de persartikels