Is er leven naast de politiek?

Het is een vraag die ik vaak krijg en ik moet toegeven. Er is weinig tijd, waarschijnlijk te weinig tijd, naast de politiek. Het was ook een van de opvallende vaststellingen van Patrick Janssens toen hij de politiek induikelde. Hij merkte dat hij nog maar weinig tijd overhield om zomaar eens ongedwongen met zijn vrienden een namiddag om te gaan.

Ik ben sinds 1989 gelukkig gehuwd met Mia Suykerbuyk en samen hebben we drie ondertussen al stevig opgegroeide kinderen, Helena (°1991), Jan (°1993) en Hendrik (°1996). Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw het politieke leven van thuis kent, zodat zij begrip kan opbrengen voor mijn vele dagen en avonden dat ik uithuizig ben en voor het feit dat ik thuis ook nog veel met de politiek bezig ben. We proberen van de Zondag een Zonderdag te maken, waar er wat tijd is om te wandelen, te fietsen, zomaar wat te lezen en bij te babbelen, maar heel vaak lukt dat niet.

Het beetje vrije tijd dat ik daarnaast heb, breng ik door in het lokale verenigingsleven. Ik leg graag een kaartje en ben bestuurslid bij de lokale Wielerclub de Molenheidevrienden. Jaarlijks organiseren we met een zeer uitgebreide groep van vrijwilligers de Essense veldrit. Met de opbrengst van dit wielerfeest ondersteunen we de jeugdsport, door de organisatie van een wegwedstrijd voor nieuwelingen en juniores. 

Als ik even vrij heb gaat mijn aandacht spontaan naar recreatief fietsen, wandelen, lokaal toerisme en erfgoed. Laat dit nu net punten zijn waar ook de provincie sterk mee bezig is. En zo lopen hobby’s en politiek toch weer in elkaar over.