1999 - 2003

Vragen voor de Minister van Justitie, Marc Verwilghen

19 November 1999

Schriftelijke Vraag over Gerechtelijke technische assistenten. ­ Datum indiensttredingen.

Vraag

In het Belgisch Staatsblad van 29 april 1999 verscheen de oproep tot kandidatuur voor de functie van gerechtlijk technisch assistent bij het parket van de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van verschillende gerechtelijke arrondissementen.
Voor wanneer mogen de indiensttredingen in de verschillende gerechtelijke arrondissementen verwacht worden ?

Antwoord

Het geachte lid gelieve hierna het antwoord te willen vinden op de door hem gestelde vraag.
De vacante plaatsen van gerechtelijk technisch assistent die werden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 29 april 1999 zijn het resultaat van een uitbreiding van dit kader bij de verschillende parketten (koninklijk besluit van 22 november 1996 houdende vaststelling van de personeelsformatie van de bijzondere graden bij de griffies en de parketten van de hoven en rechtbanken).
Het is de bedoeling om de benoeming van de geselecteerde kandidaten op dezelfde datum te laten plaatsvinden.
De datum van benoeming is immers van belang voor de verdere loopbaan van de benoemde kandidaten. Bepaalde bevorderingen door verhoging in weddenschaal zijn namelijk gebonden aan de graadanciënniteit.
Eind november 1999 werden door de rechterlijke overheden de laatste adviezen aan mij overgemaakt, zodat ik niet vroeger tot benoeming kon overgaan. Nu het dossier in staat van beslissing is ronden mijn diensten de benoemingen van de gerechtelijke technisch assistenten af zodat deze hun statutair ambt op korte termijn kunnen opnemen.