Beste aanwezigen,
Beste voorzitter en commissie JCI Antwerpse Jonge Ondernemer,
Beste jonge ondernemers,
Voor mij zijn alle ondernemers winnaars, want ik zie onze groei en economische activiteit voornamelijk als het resultaat van ondernemerschap. Als gedeputeerde voor economie vind ik het belangrijk dat we vanuit de provincie de ondernemerszin bij jongeren actief ondersteunen en stimuleren. De ondernemers van morgen zitten vandaag nog op de schoolbanken, dus daar start het voor ons ook.
Het is belangrijk dat we vandaag de ondernemers van morgen klaarstomen. Wij ondersteunen als provincie dan ook jaarlijks de Award voor de Antwerpse Jonge Ondernemer. Zowel de provincie als JCI geven met deze prijs het signaal dat ondernemerschap noodzakelijk is voor onze maatschappij.
Allevier deze jonge laureaten verdienen die titel, want ze zijn een voorbeeld voor andere of toekomstige ondernemers. Het zou fijn zijn als jongeren door hen geïnspireerd worden, want de positieve kant van het ondernemerschap komt soms nog te weinig aan bod.
Uit een longlist werden vier kandidaten geselecteerd die mogen wedijveren voor de titel Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar 2018:
Charlotte De Ridder – GrandEleganza (Wilrijk)
GrandEleganza biedt elegante en modieuze damesschoenen van maat 41 t.e.m. maat 45 aan voor dames met een schoenmaatje meer. Alle modellen zijn zorgvuldig uitgekozen door oprichtster Charlotte De Ridder, die zelf schoenmaat 43 heeft en als geen ander de dagelijkse problemen kent die vrouwen op grote voet ondervinden.
Steven Claeys – Sitwear (Antwerpen)
Steven zit sinds 2014 in een rolstoel na een verlamming aan de borstkas. Hij ondervond dat er geen broeken bestaan voor rolstoelpatiënten die én comfortabel én modieus zijn. Daarom besloot hij zijn eigen label Sitwear op te richten. Hun producten zijn innovatief en ontworpen om de onafhankelijkheid van de rolstoelgebruiker te vergroten. Steven wil in de toekomst ook experimenteren met nano- en biotechnologie.
Isabelle Storme – CenEnergy (Wijnegem)
CenEnergy is een éénvrouwszaak die laadoplossingen biedt voor elektrische of plug-in hybride wagens. Het bedrijf stelt verschillende modellen van laadinfrastructuur ter beschikking, gaande van een eenvoudige wallbox tot intelligente laadpunten, zoals laadpalen met één of twee laadpunten die online in verbinding staan met een backoffice voor het opvolgen van het verbruik. Met behulp van de CenEnergy laadpas kan men zijn voertuig opladen op meer dan 50.000 laadpunten in Europa.
Wim Van Nuffelen – Wim Verhuur (Sint-Katelijne-Waver)
Wim startte in 2002 in bijberoep een verhuurbedrijf voor bouw- en tuinmachines met slechts 1 wiellader en 1 graafmachine. In 2004 ging hij fulltime met het bedrijf verder. Het gamma werd uitgebreid met enkele tuinmachines. Vandaag werken bij Wim Verhuur 34 werknemers en is het machinebestand uitgegroeid tot 2000 toestellen.
De winnaar van de provinciale finale 22 maart gaat nadien richting Vlaamse finale om samen met de laureaten van de andere provincies te strijden voor de titel Jonge Ondernemer van het Jaar. En uiteraard hopen wij op eens sterke prestatie daar van de Antwerpse laureaat.