toespraken

18 February 2017

Toespraak bij de verkoopdag Vlajo mini-ondernemingen in het Wijnegem Shopping Center

Welkom op deze internationale Vlajo Verkoopdag in het Wijnegem Shopping Center,

In de provincie Antwerpen zijn er dit schooljaar 162 mini-ondernemingen opgestart. Ook in de rest van Vlaanderen hebben jongeren een Vlajo mini-onderneming opgestart (530 in het totaal over heel Vlaanderen). Een populair gebeuren, zo blijkt ook uit de grote opkomst vandaag.

Dit jaar nemen 74 Vlajo-mini-ondernemingen van de laatstejaars van het secundair onderwijs, en 26 Small Business Projects, de zogenaamde mini-ondernemingen van het hoger onderwijs, deel aan deze verkoopdag in Wijnegem. Ook zijn er twee teams speciaal voor deze verkoopdag uit Nederland gekomen.

Met de opstart van de mini’s krijgen jullie allen de kans om gedurende één schooljaar een eigen onderneming te leiden. Op die manier proeven jullie al een beetje van het ondernemerschap en wordt de zin voor verantwoordelijkheid, teamwork en creativiteit volop aangescherpt.

Als gedeputeerde voor economie wil ik volop jonge mensen ondersteunen, die initiatief durven nemen. Samen met Vlajo willen we als provincie Antwerpen het signaal geven dat de goesting om te ondernemen alle kansen moet krijgen.

Jullie hebben vandaag allen een eigen strategie kunnen ontwikkelen om van deze verkoopdag een succes te maken en de mogelijkheid om de titel van beste Vlajo mini-onderneming/SBP in de wacht te slepen.

Voor ik bekendmaak wie deze titel volgens de jury het meest heeft verdiend, wil ik graag alle ondernemingen en hun leercoaches bedanken. Het zijn zij immers die samen met het organiserend team deze dag tot een succesvol event hebben gemaakt. Ik wens jullie allen ook nog veel succes toe in het verdere schooljaar.

Zo. Ik ga jullie niet langer in spanning houden.

De prijs voor ‘beste Vlajo junioronderneming’ gaat naar Digitool, digitaliseren van VHS, cassettes en dia's, van Mater Salvatoris Kapellen