Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

30 March 2018

De provincie Antwerpen start renovatie Vangeertenhof

Het oorspronkelijke zomerverblijf van de familie Van Geert is een herkenbaar gebouw dat met één voet in de tuin en het andere bij het station staat. Sinds 1885 heeft het als een statige karaktervolle aanwezigheid Arboretum Kalmthout zien groeien. Het historische Vangeertenhof was aan herstelling toe en krijgt in 2018 de elegante en romantische uitstraling van weleer terug.

Detailleringen en decoraties die de buitengevels zullen sieren, zijn gebaseerd op de originele ornamenten. Opvallende en grote werken zijn het verwijderen van niet-originele bouwvolumes op alle verdiepen: de oranjerie en boog op de benedenverdieping, de woonkamer op de eerste verdieping en de serre op de tweede verdieping. Zo krijgt het gebouw haar oorspronkelijke proporties terug en komt het vrij te staan in de omgeving. Op het dak komen de als torentjes vermomde schouwen terug.

Met de herstelling van het Vangeertenhof bewaart Arboretum Kalmthout de geschiedenis van Kalmthout en de tuin, en kijkt het uit naar nieuwe mooie momenten. De zaal, het terras en de receptieruimte zullen na de werken opnieuw beschikbaar zijn voor verhuur voor evenementen, tentoonstellingen en vieringen. Op de bovenste verdieping kan een buitenlandse stagiair verblijven om de Kalmthoutse manier van tuinieren te ontdekken. 

De werken aan het Vangeertenhof zijn gestart in maart 2018. De afwerking wordt verwacht tegen het einde van 2018.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.