Landbouw

29 August 2017

Literatuur en Landbouw ontmoeten elkaar bij Schrijvers op Stal

Schrijvers op stal in Zoersel 2017

Voor het tweede jaar op rij bracht de provincie Antwerpen in augustus landbouw en cultuur bij elkaar. Tijdens het literaire evenement Schrijvers op Stal strijken op zeven zomeravonden auteurs en andere gasten neer op een zevental landbouwbedrijven. Onder leiding van Johny Geerinckx hebben ze boeiende gesprekken over landbouw en platteland en de invloed daarvan op hun werk.

Bij Den Achtersten Dries in Zoersel was het de beurt aan Walter Van den Broeck en Kris De Smet (De Nieuwe Snaar). Vooraleer zij het beste van zichzelf gaven, maakte gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Ludwig Caluwé kennis met eigenaar Jef Verheyen.
Hij wist simpelweg te vertellen dat de naam voortkomt uit het feit dat ze achter de voorsten dries liggen.

Voor Ludwig Caluwé was het alvast voor herhaling vatbaar: "Twee boeiende topics, Landbouw en Cultuur, op één avond combineren, kom je niet vaak tegen. Maar je merkt aan de publieke opkomst dat dit aanslaat. Een ontspannen avond waarbij we de land- en tuinbouwers betrekken en hen op een bepaalde manier toch in de kijker zetten."

vzw RURANT organiseert Schrijvers op Stal samen met Landelijke Gilden, provinciaal cultuurhuis de Warande en de betrokken gemeentebesturen. Het initiatief krijgt steun van Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen via LEADER MarkAante Kempen+.