Innovatie

17 November 2017

VITO wint Eos-publieksprijs voor wetenschapscommunicatie met STEM Geothermie

Op 16 november 2017 mocht het Geoteam van VITO de Eos-publieksprijs voor wetenschapscommunicatie in ontvangst nemen. Ze kregen de prijs voor de musical ontSTEMd en de belevingsdagen op de Balmatt-site in Mol. Met maar liefst 20 % van de stemmen waren ze de duidelijke winnaar. Ook de vakjury van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB), de Jonge Academie, het FWO en VLIR-UOS was onder de indruk. Die bekroonde de STEM Geothermieprojecten met een tweede plaats op 15 laureaten.

Bedankt aan iedereen die voor VITO heeft gestemd! En proficiat aan Ben Laenen, François De Schutter, David Lagrou, Dries Vos en onze partners, GoodPlanet, KOGEKA, Luc Stevens Producties, Provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en VOKA Kempen.

"Ik wens het Geoteam van Vito van harte proficiat omdat zij het verhaal van geothermie op een erg creatieve en aantrekkelijke manier bij jongeren bracht. We hebben met de Provincie Antwerpen dit project met veel overtuiging gesteund. Meer dan terecht hebben ze de prijs toegekend gekregen" aldus Ludwig Caluwé.