Haven

26 March 2021

Virtuele havenjobdag van het Havencentrum

Om schoolverlaters en jonge werkzoekenden met interesse in de haven te helpen bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt organiseerde het Havencentrum in samenwerking met Travi op 23 maart voor de allereerste keer een havenjobdag. Zeven deelnemers konden tijdens deze digitale editie workshops doorlopen om zelfkennis te verwerven, jobs in de haven te leren kennen, te solliciteren en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Daarna testten ze hun nieuwe ervaringen uit tijdens gesprekken met uitzenders.

Gevarieerd programma: interactieve workshop met testsessie Job Discovery Lab

Tijdens drie interactieve sessies werden de deelnemers klaargestoomd voor hun zoektocht naar een job in de haven die aansluit bij hun profiel:

-Verhoog je inzicht in jezelf: welke job past bij jouw verwachtingen en werkwaarden?

-Sollicitatietips: hoe solliciteer je voor die jobs? Hoe bereid je je goed voor op een job in de haven?

-Job Discovery Lab: ontdek de diversiteit aan havenjobs, de jobs die bij jou passen en wat je van die jobs mag verwachten (lonen, werkuren, rol, etc.)

Daarna stelden vijf interimkantoren met openstaande vacatures in en rond de haven hun vacatures kort voor. De deelnemers konden hun verworven kennis en vaardigheden dus meteen in de praktijk brengen en contact leggen met de uitzendconsulenten. 

Ludwig Caluwé: "Aan het einde van de dag weten ze wellicht welke jobs in het Antwerpse havengebied bij hen passen én hebben ze alle info hoe ze zich daarvoor actief kandidaat kunnen stellen."