Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

7 May 2018

Werf douaneloods in Essen open op Open Werven Dag

Tijdens Open Werven Dag op zondag 6 mei kon jong en oud een kijkje nemen in de beschermde douaneloods. Buurtbewoners werden bovendien uitgenodigd om als eerste de loods en de nabijgelegen quarantainestallen te bezoeken. Met een hoogteplatform kon je genieten van een prachtig uitzicht over Essen. 

De beschermde douaneloods uit 1902 pronkt aan de overkant van de sporen bij het station van Essen, pal in het dorpshart van Essen. De gemeente Essen is eigenaar en heeft – begeleid door vzw Kempens Landschap - grote plannen met de loods.

Begin april gingen de nodige restauratiewerken aan het monument van start. Ook is de loods een demonstratiesite van het Europese DEMI MORE project. Samen met partners uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant worden verschillende technieken en maatregelen onderzocht om monumenten energie-efficiënter te maken. In de douaneloods worden transparante zonnepanelen geïnstalleerd in de lichtstraat van het gebouw.

 

 

 

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.