Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

8 October 2019

Optreden tegen misbruik van parkeerplaatsen voor personen met een handicap

De politie gaat in de zone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) harder optreden tegen het misbruik van parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Het Essense G-overleg had daarom gevraagd.

Voor de politie moet de verkeersveiligheid en -leefbaarheid in de gehele zone beter. Onder meer het fout parkeren is daarbij een doorn in het oog.

"Het Essense G-overleg, een gemeentelijke werkgroep die instanties en verenigingen voor personen met een beperking verenigt, had eerder om een strenger optreden tegen foutparkeren op mindervalidenparkings gevraagd", zegt politieraadslid Jan Suykerbuyk, tevens lid van het G-overleg. "De politie gooit jaarlijks dertig tot veertig foutparkeerders op mindervalideparkings op de bon. Vorig jaar pakte de politie 37 overtreders. Dit jaar staat de teller op 32. De strengere aanpak van foutparkeerders past in de planning om de verkeersleefbaarheid in de zone op te krikken", besluit Suykerbuyk. De voorbije politieraad presenteerde de politie haar zonaal veiligheidsplan. Daarin zijn verkeersveiligheid, overlast en cybercriminaliteit de speerpunten.