Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

29 September 2017

Marin Menu, voormalig medewerker in het Karrenmuseum in Essen genomineerd voor Erfgoedprijs 2017

De provincie Antwerpen heeft drie projecten genomineerd voor de Erfgoedprijs 2017, waaronder ook Marin Menu.

Marin Menu was van 2006 tot 2016 als restaurator, conservator, onderzoeker en projectleider een drijvende kracht in het Karrenmuseum in Essen. Zijn onderzoeken over de historische land- en tuinbouwkarren, handels- en dienstvoertuigen en rijtuigen in heel Vlaanderen maakten veel indruk op de jury. Met zijn rijkelijk gevulde carrière is hij zonder twijfel een van de erfgoedhelden bij uitstek. Ondertussen nam hij een nieuwe uitdaging aan.

Foto: Marin (in het midden) in 2013 op de jaarlijkse ambachtendag

De Erfgoedprijs van de provincie Antwerpen staat open voor kandidaten die actief zijn in het brede scala aan erfgoed: roerend of onroerend, materieel of immaterieel, fysiek of digitaal. Dat leverde heel uiteenlopende en interessante nominaties op. Op de brede oproep in het huidige erfgoedveld voor een opmerkelijke carrière of een uitzonderlijk project in erfgoed, reageerden maar liefst 24 kandidaten.

Naast Marin Menu werd ook Kazerne Dossin-Museum (Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten) in Mechelen en de vrijwilligers van het Archief en Erfgoedwerking in Bornem genomineerd. Prijsuitreiking op 18 oktober!