Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

15 June 2018

Laatste spade voor fietsostrade

Het laatste aan te leggen stuk op Essens grondgebied bevindt zich tussen Donkweg en Kalmthoutsesteenweg. Lengte: ongeveer 1,5 kilometer. Het fietspad krijgt ook LED-verlichting. Eerder werden delen van deze fietsostrade aangelegd aan de Akkerstraat en Paviljoenweg-Heikantstraat.

De F14 loopt langs de spoorweg (lijn 12) van Antwerpen door Ekeren, Kapellen en Kalmthout naar het station van Essen. Momenteel is 17% van de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen nog niet befietsbaar. Op die trajecten fiets je voorlopig over een alternatieve route. Je geraakt op de F14 vanop de lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen.

Het laatste ontbrekende stukje fietsostrade over een afstand van 1,5 km ligt tussen Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren. Eén buurtbewoner startte opnieuw een gerechtelijke procedure op tegen de vergunning. De Vlaamse overheid (als vergunningverlenende overheid) en de buurtbewoner verdedigen later dit jaar hun zaak voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De provincie Antwerpen dient een verzoekschrift in als tussenkomende partij.