Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

1 August 2017

Kalmthout kent meeste vakantietoezichten

De politie van de zone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) voerde vorig jaar 1.408 vakantietoezichten uit. In 2015 waren er dat nog 1.673. De eerste zes maanden van dit jaar werden ongeveer evenveel toezichten gedaan als dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers opgevraagd bij het politiecollege van de zone Grens.

De cijfers schommelen van jaar tot jaar. Markant is wel dat de gemeente met het meeste inwoners het minste aantal toezichten telt. Zo kende Wuustwezel (20.479 inwoners) vorig jaar 366 toezichten. De kleinste gemeente, Kalmthout met 18.484 inwoners, telde dan weer het meeste aanvragen (618). Essen, met 18.822 inwoners, kende vorig jaar 424 toezichtsaanvragen.

“Waarom Kalmthout er boven uitsteekt, werd in de politieraad niet meteen duidelijk”, zegt Essens politieraadslid Jan Suykerbuyk (CD&V). “De drie gemeenten communiceren vaak op hun website en in hun infoblad over de toezichten. Wel werd aangehaald dat Kalmthout het grootste BIN-bereik heeft. Mogelijk heeft het daar mee te maken.”

Vakantietoezichten kan je online aanvragen