Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

18 January 2018

Gemeenten slaan handen in elkaar voor jobbeurs

Gemeenten slaan handen in elkaar voor jobbeurs

Op dinsdag 24 april organiseren de gemeentebesturen van Wuustwezel, Essen en Kalmthout samen met de VDAB opnieuw een regionale jobbeurs. Daarvoor worden bedrijven uitgenodigd om aanwezig te zijn en nieuwe werkkrachten te vinden.

Het is al de zevende keer dat de drie gemeentebesturen een jobbeurs organiseren. Elk jaar vindt de beurs in een andere gemeente plaats. Nu is Wuustwezel opnieuw aan de beurt. De jobbeurs vindt plaats in de sporthal van 12u tot 17u en is een ideale manier om nieuwe werknemers aan te trekken die dicht bij een bedrijf wonen. Net als vorig jaar wordt de jobbeurs gekoppeld aan de transitdagen, waarbij leerlingen uit het laatste jaar kennismaken met alles wat komt kijken bij de start van een loopbaan. Scholen uit de hele provincie krijgen op die manier de gelegenheid om, naast het theoretische gedeelte dat aan bod komt op de transitdagen, die theorie om te zetten in de praktijk.

Met 63 standhouders in 2017 bereikte de regiojobbeurs een recordaantal bedrijven. Het aantal bezoekers ligt rond de duizend. De plaatsen voor bedrijven zijn beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap. Een deelname aan de jobbeurs is gratis.

Inschrijven doe je hier.