Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

5 June 2020

Fietsostrade tussen Paviljoenweg en Kalmthoutsesteenweg in Essen afgerond

De provincie Antwerpen werkte een ontbrekend deel op de fietsostrade F14 Antwerpen-Roosendaal via Kapellen, Kalmthout en Essen weg. Tussen de Paviljoenweg en Kalmthoutsesteenweg in Essen legde ze over een afstand van ruim 1,5 kilometer een fietsweg in rode asfalt aan.

Momenteel fiets je vanaf de Nederlandse grens tot Antwerpen Luchtbal vlot over de fietsostrade F14 Antwerpen-Roosendaal. Het wegwerken van het ontbrekende deel op grondgebied Essen is een stap dichter bij de volledige realisatie van deze fietsostrade. Ondertussen is 25,4 kilometer van 27,3 kilometer volledig gerealiseerd.

Fietsweg Paviljoenweg-Kalmthoutsesteenweg Essen

Tussen de Paviljoenweg en Kalmthoutsesteenweg fiets je voortaan over een 3 meter brede fietsweg over een roodbruine asfalt en dit over een totale lengte van 1,67 kilometer. Voor de veiligheid van de fietser is er op dit volledige traject verlichting voorzien en een middenmarkering. Aan de spooroverwegen wordt nog een gekleurde slemlaag aangebracht. En om de weg niet uit het oog te verliezen, worden ook hier F-logo’s en wegwijzers aangebracht, net zoals op de rest van het traject.

Kostprijs

De realisatie van dit ontbrekende deel kostte 650 000 euro. De provincie Antwerpen doet voor deze werken beroep op het Fietsfonds en ontvangt zo 50% subsidie van de Vlaamse overheid.