Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

8 September 2017

Eerste ‘velobaar’ in Essen

Bij de start van het nieuwe schooljaar werd in het centrum van Essen de eerste velobaar geplaatst. Een velobaar is geen café voor wielerliefhebbers, maar een lange hand- en voetsteun die fietsers kunnen gebruiken tijdens het wachten aan een kruispunt of een spoorovergang. Zo wordt wachten aangenamer en heeft de fietser steun om snel weer te vertrekken, want hij kan op de pedalen blijven staan, zonder af te moeten stappen.

Foto: Copyright Margo Tilborghs

“De velobaar vindt zijn oorsprong in Kopenhagen en krijgt al op verschillende plaatsen navolging”, zegt (CD&V gemeenteraadslid Brigitte Van Aert. “Om wachten voor het rode licht aangenamer te maken, werd er een eerste velobaar geplaatst ter hoogte van café De Meeuw in de Kloosterstraat, wèl een café voor wielerliefhebbers!”

“Het voorstel werd enkele maanden geleden voorgelegd aan het schepencollege en werd positief onthaald”, zegt (CD&V schepen van Verkeersveiligheid Brigitte Quick. “Deze velobaar verhoogt ook de veiligheid van de fietser. We zijn trots op de handige Harry’s van de technische dienst die de fietsbaar eigenhandig in elkaar hebben geknutseld.”