Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

6 November 2017

Camera's aan de stations van Wildert en Essen

Om fietsdiefstallen tegen te gaan, worden volgend voorjaar camera’s gehangen aan de fietsenstallingen van het station van Wildert en Essen.
"Vorig jaar werd aangifte gedaan van 26 fietsdiefstallen aan de stations van Essen en Wildert", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. "In werkelijkheid zijn het er meer aangezien veel diefstallen niet worden aangegeven."

Ook gemeenteraadslid Brigitte Van Aert is voorstander om deze problematiek stevig aan te pakken. “Het is goed dat de politie gratis fietsen markeert, weesfietsen ophaalt en toezicht houdt maar dat is niet genoeg.”
De installatie van camera’s moet afschrikwekend werken en zo het aantal diefstallen doen dalen. De gemeente zal in samenwerking met de NMBS drie camera’s aan de fietsenstallingen van station Essen en twee aan de fietsenstallingen in Wildert. De kosten worden geraamd op 30.000 euro.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.