Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

10 September 2018

25 jaar VVV en 20 jaar De Tasberg

Het is alweer 25 jaar geleden dat Essen en Kalmthout een toeristisch VVV-kantoor oprichtten. Eerst bestond het kantoor als een infohoekje in het gemeentehuis van Essen, vervolgens als een woonwagen op de huidige toeristische site en nog iets later kreeg het kantoor een plekje in het Heemhuis. Er was echter nood aan een ruimere locatie, daarom ontstond in 1998 VVV De Tasberg.

Het houten gebouw met rieten dak wordt herkend door elke echte Essenaar. Het idee van een Tasberg komt trouwens uit Nederland: een hooiberg met een beweegbaar dak. De initiatiefnemer was wijlen Karel Van den Bergh. De Tasberg werd volledig door vrijwilligers gebouwd met materialen van de voormalige stationsloods. Ondertussen is het kantoor door Toerisme Vlaanderen erkend als infokantoor met een A-label en krijgt het jaarlijks zo’n 12.000 bezoekers over de vloer. Redenen genoeg dus om te vieren!

Burgemeester Gaston Van Tichelt maakte tijdens zijn toespraak bekend dat het plein voor de Tasberg de naam krijgt van de jarenlange bezieler van het Essens toerisme, gewezen schepen Karel Van den Bergh. Na de toespraken onthulde zijn weduwe mee de naamplaat.

Lees hier de toespraak

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.