In de pers

2 February 2015

Noordernieuws: Winkelcentrum Promenade Kapellen kiest IN THE BOX als beste Antwerpse Vlajo Mini-onderneming!

Gisteren vond naar jaarlijkse traditie de Vlajo verkoopdag @ Winkelcentrum Promenade Kapellen plaats. Maar liefst vijfendertig junior ondernemingen gaven er het beste van zichzelf, maar enkel Vlajo Mini-onderneming IN THE BOX (Sint-Cordula-instituut) mag zich winnaar noemen in de categorie ‘beste Vlajo onderneming algemeen’. Met hun zelfgemaakte educatieve kinderdoosjes wekten ze de interesse bij menig voorbijganger. Ook met hun verkooptechnieken charmeerden ze het Shopping-publiek.

Tijdens de jaarlijkse Vlajo verkoopdag @ Winkelcentrum Promenade Kapellen trachten Vlajo Mini-ondernemingen en SBP ‘s (Small Business Projects) hun producten zo enthousiast mogelijk te verkopen. Ze richten een stand in en proberen voorbijgangers te imponeren met goede verkoopargumenten. Naast ‘beste verkoopstand’, ‘beste verkooptechnieken’ en ‘beste Vlajo junior onderneming algemeen’ kunnen ze eveneens meedingen voor de studentenprijs. De prijsuitreiking werd bijgestaan door Ludwig Caluwé, gedeputeerde Provincie Antwerpen, en het schepencollege van de gemeente Kapellen.

Het project Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met de provincies en gesteund door de Vlaamse regering. Een Vlajo Mini-onderneming is een bedrijfje opgericht door leerlingen uit verschillende richtingen (ASO, TSO, BSO, DBSO en BUSO) in het (voor)laatste jaar secundair onderwijs. De leerlingen kiezen zelf hun producten of diensten en beheren hun mini-onderneming volgens de regels van het ondernemerschap.

Ze stellen een businessplan op, doen aan marktprospectie, organiseren verkoopmomenten, houden algemene vergaderingen, enz. De nadruk ligt op doen; eerst denken en dan effectief doen!

De Vlajo SBP ‘s zijn de Vlajo Mini-ondernemingen van het hoger onderwijs. Meer nog dan in het secundair onderwijs wordt de nadruk gelegd op het realiseren van een junior businessplan in een winstgevende activiteit. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd, van ingenieurs over economisten tot bv. studenten hoger onderwijs Elektromechanica. Vooral de attitude tot ondernemerschap wordt hier ontwikkeld.

Winnaars:

Beste junior onderneming algemeen:

1. In the box (Sint-Cordula-instituut Schoten)
2. 3Deco (Mater Salvatorisinstituut Kapellen)
3. Shelfz (VTI Zandhoven)

Beste verkoopstand:

1. Shelfz (VTI Zandhoven)
2. In the box (Sint-Cordula-instituut Schoten)
3. Chocorocca ( Sint-Willebrord-Heilige Familie Berchem)

Beste verkooptechnieken:

1. Watt’s profit (Lucernacollege Antwerpen)
2. E-comfort (Sint-Eduardus Merksem )
3. 3Deco (Mater Salvatorisinstituut Kapellen)

Studentenprijs:

1. Smellgood (Provinciaal instituut Sint Godelieve)
2. Shelfz (VTI Zandhoven)
3. Permata (GIB Brasschaat)

MT/LW