In de pers

11 May 2016

Made in Mechelen: Wie ontwerpt relatiegeschenk voor provincie?

De provincie Antwerpen lanceert een oproep naar ontwerpers om een nieuw relatiegeschenk te creëren voor de provincie Antwerpen.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en voorzitter POM Antwerpen: “Zorgen voor een gepast geschenk dat bovendien representatief is voor onze provincie, is geen eenvoudige opdracht. Daarom is het provinciebestuur op zoek naar een gepersonaliseerd relatiegeschenk van eigen bodem, dat door de gouverneur of gedeputeerden cadeau kan worden gegeven aan belangrijke contacten tijdens internationale bezoeken of bij het ontvangen van buitenlandse afgevaardigden.”

Het ontwerp moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Het voorwerp moet representatief zijn voor of geïnspireerd zijn door de provincie Antwerpen. Het moet zowel aan mannen als aan vrouwen kunnen worden geschonken, ofwel moet de ontwerper twee versies maken: één voor mannen en één voor vrouwen. Aangezien het geschenk meegenomen zal worden tijdens internationale reizen, of geschonken wordt aan bezoekers uit het buitenland, dient het compact te zijn in omvang, handig in transport en toegestaan als handbagage. Het geschenk moet een internationaal karakter hebben, aangezien het zowel aan contacten uit de buurlanden, als aan contacten in bijvoorbeeld Rusland, China of Zuid-Afrika wordt geschonken.

Tegen 20 mei moeten conceptvoorstellen worden ingediend, die door een jury worden beoordeeld. Een week later worden maximum vijf inzendingen toegelaten tot de tweede selectieronde, waarin het ontwerpconcept verder moet worden uitgewerkt. Op 17 juni moeten de prototypes klaar zijn en eind juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Tegen 1 september moeten minimum vijf exemplaren worden geleverd.

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot POM Antwerpen.