In de pers

19 September 2016

Made in Mechelen: PERI opent nieuwe bedrijfssite in Boom

PERI, leverancier van betonbekistingen, stellingen en engineering aan de bouwsector, heeft zijn gloednieuwe bedrijfsterrein en -gebouw in Boom officieel voorgesteld. Meer dan 400 genodigden, waaronder klanten, koepelorganisaties uit de sector, regionale politici en heel wat andere geïnteresseerden, maakten onder de slogan ‘Shaping the Future. The discovery’ op een interactieve manier kennis met PERI’s producten, expertise en het nieuwe gebouw.

Samen met het nationale en internationale PERI-management huldigden Booms burgemeester Jeroen Baert en gedeputeerde voor Economie van de provincie Antwerpen Ludwig Caluwé het nieuwe terrein en moderne gebouw officieel in.

“Door de groei van PERI Belgium waren we ons bedrijfsterrein in Londerzeel ontgroeid”, verklaart Reiner Schwarz, CEO van PERI Belux. “Omdat we daar geen uitbreidingmogelijkheden meer hadden, beslisten we hier in Boom een gloednieuwe bedrijfssite aan te leggen. Met zijn 30 000m² biedt deze nieuwe plek ons voldoende ruimte en blijven we op logistiek vlak tegelijk heel strategisch gelegen, vlak bij de A12 en de Antwerpse Ring. Deze verhuis onderstreept onze ambitie om uit te groeien tot de Belgische nummer één op het gebied van betonbekistingen, stellingen en engineering voor de bouw. Ik kijk er enorm naar uit om vanuit Boom de verdere toekomst van ons bedrijf uit te bouwen.”

Ook Alexander Schwörer, CEO van de PERI groep, benadrukte het belang van deze mijlpaal in de geschiedenis van hun Belgische team. “PERI is een pionier in de sector, en we dragen innovatie hoog in het vaandel. Ons Belgische team heeft die reputatie binnen onze groep altijd hoog gehouden en deze investering garandeert dat ze dat nog lang zullen blijven doen.” Komende zondag is ook het grote publiek welkom op de opendeurdag van PERI in Boom.

Het hoofdkantoor van PERI situeert zich in Weissenhorn in Duitsland. Met wereldwijd 7.700 werknemers, zestig dochterondernemingen en meer dan honderd logistieke centra, bedient PERI zeventig nationale markten, goed voor een internationale omzet van 1,3 miljard euro in 2015. In 1979 startte PERI in België, waar het momenteel 57 werknemers in dienst heeft.