In de pers

8 March 2017

Made in Mechelen: Mechelse bedrijven doen het uitstekend bij Trends Gazellen

Trends bekroonde woensdag de snelst groeiende bedrijven van de provincie Antwerpen. Pauwels Sauzen uit Oelegem, Den Berk Délice uit Merksplas en Komono uit Zwijndrecht zijn dit jaar verkozen tot Antwerpse ambassadeur voor de Trends Gazellen bij respectievelijk de grote, middelgrote en kleine bedrijven. Uit de Mechelse regio hebben Keyence International en Caeleste uit Mechelen en RoboJob uit Heist-op-den-Berg een mooie notering.

Bij de grote bedrijven eindigt Keyence International uit Mechelen op de tweede plaats, na GeoSea (waterbouwafdeling DEME) uit Zwijndrecht. Omdat de eerst gerangschikte twee jaar geleden al de ambassadeurstitel veroverde en Keyence International een dochterbedrijf van de Japanse wereldleider in industriële automatisatie is, komen beide bedrijven evenwel niet in aanmerking voor de titel van Antwerpse ambassadeur. Brouwerij Duvel Moortgat uit Puurs staat in deze categorie op de zevende plaats. In de top vijfentwintig vinden we uit de Mechelse regio verder nog Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver (11), Sofidel Benelux uit Duffel (13), Crestron uit Rijmenam (15), IRS-Btech uit Puurs (16), Galapagos uit Mechelen (18) en Maes uit Bornem (25) terug.

Bij de kleine bedrijven is RoboJob uit Heist-op-den-Berg goed voor de derde podiumplaats. Dit dochterbedrijf van de Aluro Groep biedt geautomatiseerde oplossingen voor de verspanende industrie aan. In slechts enkele jaren tijd heeft deze firma, geleid door Helmut De Roovere, over de hele wereld klanten weten te vinden. Twee plaatsen lager staat het Mechelse ontwerpbureau voor hoogperformante beeldsensoren Caeleste.

Tenslotte is er nog een eervolle vermelding voor Distrilog Group uit Willebroek, met een vierde plaats in de top vijf van grootste rekruteerders in de periode 2011-2015.

Werkgeversorganisatie Voka is een overtuigde partner van de Trends Gazellen. “Voor Voka – KvK Mechelen zijn gazellen erg belangrijk: het zijn krachtbronnen van innovatie, ze zwengelen de werkgelegenheid aan en zijn vaak een inspirerend rolmodel voor andere, jongere bedrijven. Op die manier kunnen ze blijvend bijdragen tot economische groei en een welvarende, sterke regio”, zegt Roel Dockx, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

Ook de provincie Antwerpen draagt de Trends Gazellen een warm hart toe. “De Trends Gazellen zetten ondernemerschap positief in de kijker. De goede resultaten van de bedrijven in onze regio zijn belangrijk voor onze economische groei, maar ze enthousiasmeren ook andere ondernemers. Die dynamiek zorgt ervoor dat we als provincie Antwerpen bij de Europese topregio’s horen”, aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie.

LEEN DE MOOR