In de pers

10 April 2019

Made in Kempen: 4 Kempenaars maken kans op Korte-Keten-Kop

De zaakvoerders van Het Boerenijsje uit Wuustwezel, de Saffraanboerderij uit Herentals, Trezemieke uit Retie en de Woeste Goesting uit Oud-Turnhout maken kans op de titel van Korte Keten Kop. Dat is een nieuwe verkiezing van het Antwerpse provinciebestuur in het kader van de week van de korte keten, van 4 tot 12 mei.

Samen met de bedrijfsleiding van CSA Kraakvers.bio uit Lier werden de genomineerden weerhouden na een brede rondvraag bij hoeve- en streekproducenten. De Korte-Keten-Kop wordt straks het uithangbord van de korte keten in de provincie Antwerpen. De winnaar wordt op vrijdag 3 mei bekendgemaakt.

+80 activiteiten

Tijdens de week van de korte keten organiseren nog meer producenten, steden en gemeenten en verschillende verenigingen samen meer dan 80 activiteiten. Dat gaat van langsgaan op een proeverij, eten op unieke locaties tot fietsen langs hoeveproducenten. Voor een blik achter de schermen kan je in die periode langsgaan op 1 van de vele opendeurdagen.

“Uniek aan korte ketenverkoop is het rechtstreekse contact tussen de klant en de lokale producent. Dit heeft tal van voordelen. De klant is zeker van lekkere, verse producten en weet ook waar ze vandaan komen. De lokale producent is zeker van de prijs en krijgt de kans om zelf te vertellen waar zijn product voor staat. Extra interessant is het aantal voedselkilometers dat met zo’n korte keten heel wat kleiner uitvalt”, verduidelijkt gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.