In de pers

26 March 2018

Made in Antwerpen: Wim Van Nuffelen is Antwerpse Jonge Ondernemer

Donderdagavond 22 maart haalde Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver de titel van ‘Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar’ binnen. Hij kreeg de prijs van JCI (Junior Chamber International) overhandigd door Antwerps gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé na een beoordeling door een professionele jury en ex-winnaars. De andere genomineerden waren Isabelle Storme (CenEnergy), Steven Claeys (Sitwear) en Charlotte De Ridder (GrandEleganza).

Wim Van Nuffelen, zaakvoerder Wim Verhuur: “Ons personeel is het belangrijkste kapitaal van het verhuurbedrijf. Iedereen is belangrijk en kan meedenken en meegroeien in het bedrijf.”

Prijs voor vernieuwende en duurzame initiatieven
Ieder jaar beloont JCI District Antwerpen een jonge ondernemer voor zijn/haar vernieuwende en duurzame initiatieven. Die eer gaat dit jaar naar Wim Van Nuffelen.
“Met deze ondernemersaward wordt een jonge ondernemer als een positief rolmodel voor anderen in de kijker gezet. De focus ligt op de kwaliteiten van de ondernemer als persoon. Met succesvolle verhalen van de finalisten brengen we ondernemen op een realistische manier in beeld. Ik hoop dat ook andere jonge mensen zich aangetrokken voelen tot het ondernemerschap. Het belang daarvan in onze maatschappij valt immers niet te onderschatten”, verduidelijkt gedeputeerde Ludwig Caluwé.

In 2002 startte Wim in bijberoep een verhuurbedrijf voor bouw- en tuinmachines met slechts 1 wiellader en 1 graafmachine. In 2004 ging hij fulltime met het bedrijf verder. Echtgenote Sofie Jerumanis zegde haar job in het onderwijs op en ging fulltime meewerken. Wim Verhuur heeft nu 45 werknemers en maar liefst 2.300 machines voor de verhuur, van toestellen voor bouw en tuin tot hoogtewerkers en grondverzetmachines.

Groeiambities

Nu Wim verkozen is tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar straalt hij van ambitie: “In 2020 wil Wim Verhuur het modernste verhuurbedrijf van België worden door fel te investeren in IT en online bestellingen 24 uur op 24 mogelijk te maken.”

Naast Wim Van Nuffelen waren ook Charlotte De Ridder van GrandEleganza in Wilrijk, Steven Claeys van het Antwerpse Sitwear en Isabelle Storme van CenEnergy uit Wijnegem genomineerd.

Op 24 mei zal Wim Van Nuffelen het in de Vlaamse finale opnemen tegen de laureaten van de vier andere Vlaamse provincies. Die finale vindt ook plaats in Antwerpen.

EDITH VERVLIET