In de pers

2 June 2021

Made in Antwerpen: Pierre De Strycker volgt Luc Broos op bij POM Antwerpen

Voor de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen wordt een tijdperk afgesloten, want algemeen directeur Luc Broos gaat met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Pierre De Strycker, die vanaf juni aan de slag is. De Strycker kan bogen op een ruime ervaring in diverse functies in diverse sectoren. Van 2004 tot 2007 was hij directeur Marketing bij stad Antwerpen. De laatste tijd was hij actief in de horecasector.

15 jaar lang stond Luc Broos aan het hoofd van POM Antwerpen. Hij blikt tevreden terug op die periode: “Ik ben trots op de vele samenwerkingen in verschillende projecten. Of het nu is met gemeentebesturen of andere overheden, met kennisinstellingen, belangenorganisaties, andere ontwikkelingsmaatschappijen of het provinciebestuur, overal worden wij vandaag gewaardeerd voor onze correcte manier van werken. Voor de zeer diverse werking van POM Antwerpen is een brede generalist als Pierre De Strycker de geknipte persoon.”

Pierre De Strycker is 54 jaar en woont in Schilde. Hij studeerde af als Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen en de KULeuven. Hij deed ervaring op in diverse functies in verschillende sectoren. Van 2004 tot 2007 werkte hij voor de stad Antwerpen. 

Pierre De Strycker: “Met POM Antwerpen heb je een zo gevarieerde waaier als je zelf wil: academisch, publiek, privaat, politiek. Het gaat zowel om harde als zachte materies, zoals bakstenen, ecologie, mobiliteit, enzovoort. Bovendien werk je op provinciaal niveau, een onderschat niveau dat veel realiseert. In deze uitdagende tijden merk je dat nationale en supranationale structuren nodig zijn, die gaan investeren en ondersteunen. Op zo’n moment terechtkomen bij een regisseur als POM Antwerpen is ideaal. Je kan zo realiseren wat individuele bedrijven vaak niet kunnen.”

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen: “Onder de dynamische leiding van Luc Broos is POM Antwerpen uitgegroeid tot een sterke speler die in nauw overleg met kennisinstellingen, middenveld en gemeentebesturen een belangrijke bijdrage levert aan de innovatie en transitie van onze Antwerpse economie. Het was geen sinecure, maar we zijn ervan overtuigd voor hem een waardige opvolger gevonden te hebben in de persoon van Pierre De Strycker.”

Nog tot eind 2021 blijft Luc Broos actief om zijn opvolger wegwijs te maken en bij te staan.

Door Bart De bruyn