In de pers

11 February 2015

Het Nieuwsblad: Havencentrum in 2014 goed voor 43.600 bezoekers

Het Provinciaal Havencentrum in de Scheldelaan kreeg vorig jaar 43.631 bezoekers over de vloer. Het grootste deel, 39.420, werd in groep rondgeleid door havengidsen.

Het voorbije jaar was voor het Havencentrum een jaar vol vernieuwingen. Een kwart van de Vlaamse jongeren in het tweede jaar secundair ontdekte de haven van Antwerpen met het provinciaal Havencentrum. ‘Het provinciaal Havencentrum in Lillo is hét bezoekerscentrum voor de haven, industrie en logistiek in Antwerpen’, zegt voorzitter Ludwig Caluwé. ‘Bezoekers krijgen een unieke blik achter de schermen van het havengebeuren dankzij de verschillende rondleidingen in het havengebied en de interactieve tentoonstelling. Tachtig havengidsen nemen hen hierbij op sleeptouw.’

Het Havencentrum stelde vorig jaar ook haar toekomstvisie en bijhorende nieuwe stijl voor. Er kwamen nieuwe interactieve modules in de binnen- en buitententoonstelling. De bedoeling is om meer jongeren te laten kennismaken met de haven en de tewerkstellingskansen. Zo ontdekten bijvoorbeeld 2.335 leerlingen de tewerkstelling in de haven via ‘Jonge Haven’, het interactieve kennisproject dat Antwerpse scholieren warm maakt voor een job in de industrie, logistiek of maritieme sector. (evdw)