In de pers

23 April 2020

Het Nieuwsblad: De provincie Antwerpen lanceert de website www.ikkoopindeprovincieantwerpen.be. 

Via deze website vinden consumenten snel de weg naar online-informatie over handelszaken in hun stad of gemeente. Zo kunnen ze bewust keuzes maken om in hun buurt te winkelen. Op de website staat ook nuttige informatie voor handelaars zelf én voor lokale besturen.

“Er bestaan al heel wat lokale webshops, maar niet elke ondernemer krijgt zoiets nu nog snel opgestart”, stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V), bevoegd voor lokale economie. “Toch liggen hun activiteiten niet stil; vaak kan je nog goederen afhalen of worden die aan huis geleverd. Lokale besturen maken dat offline- en online-aanbod vaak al wel bekend via hun website en sociale mediakanalen, maar nergens vind je al die informatie gebundeld. Via deze website willen we het globale aanbod meer bekendheid geven.”

Ook handelaars en lokale besturen kunnen terecht op de nieuwe website. Ze vinden er een overzicht van de steunmaatregelen die de federale en de Vlaamse overheid nemen voor winkeliers die verplicht moeten sluiten tijdens de coronacrisis. (jaa)