In de pers

Vragen voor de Minister-president en minister van Financiën, Begroting, Buitenlands beleid en Europese aangelegenheden, Patrick Dewael

29 January 2014

Het Laatste Nieuws: Provinciebestuur: "Gratis wifi is niet haalbaar"

Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor communicatie, lanceerde gisteren het idee om vanuit de provincie gratis wifi voor alle gemeenten aan te bieden. "Een verrassing van formaat", klinkt het bij de coalitiepartners N-VA en CD&V.

Die maken ook meteen duidelijk dat het idee van Verhaert financieel niet haalbaar is. "Dit lijkt een verkiezingsstunt. Eind 2013 hebben we voor de provincie 27 miljoen moeten besparen. De besparingsmaatregelen hebben onder meer gevolgen gehad voor het Gouverneur Kinsbergencentrum en het personeelsbestand.

Van gratis wifi een prioriteit maken is op dit moment bijzonder asociaal." Volgens de partijen zijn het in de eerste plaats mensen met dure smartphones of tablets die van gratis wifi profiteren, niet zij die er het meeste voordeel van zouden ondervinden. "In crisistijden zijn er goedkopere en betere maatregelen", zeggen gedeputeerden Luk Lemmens (N-VA), Ludwig Caluwé (CD&V), Bruno Peeters (N-VA) en Peter Bellens (CD&V). "wij wensen niet mee te doen aan de aankondigingspolitiek van Verhaert, die verdacht veel lijkt op een propagandastunt."

(MGB)
© 2014 De Persgroep Publishing