In de pers

7 December 2016

Het Laatste Nieuws: Provincie investeert 94 miljoen euro in 2017

Uitspringers: een school onder het Rivierenhof, maar de geplande fietsostrades zijn met voorsprong de grootste investeringspost. "Antwerpen-Lier komt er aan. Maar ook in de Kempen werken we aan een verbinding tussen Lier en Herentals. Ook Antwerpen-Mechelen moet op termijn mogelijk maken dat mensen tot in Zemst en dus tot in Vilvoorde kunnen fietsen", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).

Ook in sectoren als Welzijn en Sociale Economie wordt in 2017 geïnvesteerd. Zo bouwt de provincie het Family Justice Center - een centrum om intrafamiliaal geweld te bestrijden - in Antwerpen verder uit en starten soortgelijke initiatieven op in Turnhout en Mechelen. Ook DIVA, het nieuwe museum achter het stadhuis wordt een paradepaardje, nét als het nieuw provinciehuis.. Eind januari 2017 wijst de provincie 330.000 euro klimaatsubsidies toe aan projecten die samen een jaarlijkse een reductie van 1000 ton broeikasgassen kunnen opleveren.

De provincie Antwerpen zet in 2017 alleszins ook een flinke stap richting volledige digitalisering. Dat er nog muziek zit in de begroting heeft te maken met het gezonde beleid van de voorbij jaren, zo klinkt het. "We zijn geconfronteerd met een aantal besparingen en hebbencontracten herbekijken", Ludwig Caluwé. (CD&V).

(SCA)