In de pers

17 September 2016

Het Laatste Nieuws: Peri opent nieuwe vestiging

Het Duitse bedrijf Peri, een leverancier van stellingen en kisten voor de bouw, is al sinds maart actief op zijn bedrijventerrein aan de Klampovenlaan. Gisteren hield het bedrijf een officiële opening, morgen is er een opendeurdag voor het grote publiek.

”Peri was al sinds 1979 gevestigd in Londerzeel, maar had daar niet de ruimte om verder uit te breiden”, vertelt ‘head of marketing’ Peter Dillen. “Hier in Boom konden we daarentegen beschikken over een terrein van liefst 20.000 vierkante meter voor kantoor- en stockruimte. Achteraan het terrein is er zelfs nog een stuk braakliggend terrein van 10.000 vierkante meter waar we in toekomst nog extra kunnen uitbreiden. Mogelijk beginnen we daar in de loop van volgend jaar al te bebouwen.”

Vacatures

De roots van het bedrijf liggen in Duitsland, maar op de vestiging in Boom wordt gezorgd voor de verhuur en de verkoop van al die materialen. Het doel van het Duitse bedrijf is om in ons land verder te groeien en marktleider te worden. Peri is vertegenwoordigd in zestig landen en telt verspreid 7.000 werknemers. Op het bedrijventerrein zijn op dit moment 58 mensen tewerkgesteld, maar er zijn nog meer vacatures in het vooruitzicht. “Voor België en Luxemburg zijn er nu al minstens vijf openstaande vacatures”, zegt Dillen. “We zijn op zoek naar verschillende profielen, maar vooral naar ingenieurs, om onze bekistingssystemen te ontwerpen.”

Gisteren werden de nieuwe gebouwen officieel ingehuldigd door onder meer CEO Reiner Schwarz, burgemeester Jeroen Baert (N-VA) en gedeputeerde Ludwig Caluwé.

Deathride

Morgen kan het grote publiek van 10.30 tot 16 uur kennis komen maken tijdens een opendeurdag. “We vinden het belangrijk dat de Bomenaar vertrouwd raakt met de naam ‘Peri’ en met de producten die we aanbieden. Het wordt overigens zeker geen traditionele opendeurdag. Je kan onder meer een deathride maken en een toren van twaalf meter hoog beklimmen, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het hele terrein.” (BCOR)