In de pers

29 August 2017

Het Laatste Nieuws: Meiboom op dak nieuw provinciehuis

Onder een stralende zomerzon en een zomers briesje werd op het dak van het nieuwe provinciehuis een meiboom neergelaten. Letterlijk. Een kraan hees het boomje 57,70 meter de lucht in, pal op het dak van het provinciehuis.

Een traditie wanneer een gebouw haar hoogste punt bereikt heeft, ist gedeputeerde Ludwig Caluwé te vertellen. Het (kleine) meiboompje staat symbool voor de kracht en de stabiliteit die het nieuwe provinciehuis moet uitstralen. izegt Caluwé. Het meiboompje blijft niet op het
dak staan. Rond het provinciehuis komt een park en daar zal het boompje een mooie plek krijgen.

Ondertussen zijn de werkplekken voor de medewerkers ook verdeeld. Verdieping vier tot en met tien is gereserveerd voor provinciale medewerkers. Op verdieping elf en twaalf zijn vergaderlokalen en enkele leslokalen alsook de bibliotheek met de archieven van de provincie. De gouverneur, de gedeputeerden en hun medewerkers krijgen het mooiste zicht.

Zij werken vanaf het najaar 2018 op de dertiende en veertiende verdieping. Op het dak komen 134 zonnepanelen, de totale vloeroppervlakte bedraagt 23.000 vierkante meter. Ter vergelijking: het huidige provinciehuis heeft een vloeroppervlakte van 52.000 vierkante meter. Rond het provinciehuis komt een nieuw park van 22.000 vierkante meter en een ondergrondse parking van 9.500 vierkante meter. (ADA)