In de pers

8 February 2017

Het Laatste Nieuws: Hooibeekhoeve neemt hypermoderne tractoren in gebruik

De Geelse Hooibeekhoeve heeft twee gloednieuwe tractors van de firma Luyckx uit Brecht in ontvangst genomen. De hypermoderne machines zijn uitgerust met de nieuwste snufjes, gaande van zelfbedienende transmissie tot een RTK-gps-systeem. "Die hebben we nodig voor onderzoek en proeven", klinkt het bij de Hooibeekhoeve.

De provincie investeert aanhoudend in vernieuwing van het materiaal van de Hooibeekhoeve. De professionele melkveehouderij is een proeftuin voor de nieuwste methodes en technologieën op de markt, zodat landbouwers er meer over kunnen leren. De twee nieuwe tractoren van de Brechtse firma passen in dat verhaal. Van zelf rijden tot een compressor om bandenspanning te laten variëren, de tractors zullen de volgende maanden bewijzen welke meerwaarde ze bieden voor de landbouw.

"Deze twee tractoren hebben we aangekocht via een leasecontract van 3.000 euro per maand. Dat geeft ons de mogelijkheid om na vijf jaar ander en moderner materiaal aan te schaffen", aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé. "We investeren nog veel in de agrarische sector, omdat het in onze regio een van de belangrijkste sectoren is."

Mee blijven

De aankoop van de Hooibeekhoeve bewijst dat landbouw alsmaar moderner wordt. Met deze machines kunnen de boeren op enkele centimeters bemesten, inzaaien of kalk strooien. "Tegenwoordig wordt niet meer overal evenveel bemest. In sommige sporen, soms op enkele vierkante meters, moet er meer mest zijn dan op andere plaatsen. Zulke zaken kan je met deze tractoren klaar krijgen", reageert Ilse Van den Broeck, directrice van de Hooibeekhoeve. (DVGT)