In de pers

Vragen voor Minister van Buitenlandse Zaken, Derycke

2 October 2014

Het Laatste Nieuws: Havencentrum zoekt werkkrachten in scholen

25 jaar na de opening krijgt het Havencentrum een nieuwe visie en logo. Het moet een jong en fris imago geven en extra jongeren aantrekken voor een job in de havensector.

"De haven zoekt voortdurend heel wat bijkomende werkkrachten en dat staat haaks op onze hoge jeugdwerkloosheid", zegt bestendig afgevaardigde Ludwig Caluwé, voorzitter van het Havencentrum. "Daarom zet het Havencentrum nog sterker in op een aangepast aanbod voor jongeren op maat van hun achtergrond.

De komende maanden ondergaat het Havencentrum een transformatie om meer kleur in de gebouwen en de communicatie te brengen afgestemd op jongeren." Het nieuwe logo prijkt al tegen de voorgevel van het Havencentrum, met daaronder een slogan in de drie landstalen. Onder de nieuwigheden zijn onder meer een excursie 'Duurzame Haven' bestemd voor leerlingen van de 3de graag secundair onderwijs en een nieuwe reservatiesoftware. Het Havencentrum zal ook meer buiten komen, zegt directeur Philippe Demoulin. "We willen gastlessen geven in de scholen en tijdens de herfstvakantie komt er een workshop voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Zij mogen een film maken over de haven." Dit jaar zijn in het Havencentrum al 3.700 bezoekers meer rondgeleid dan in dezelfde periode van 2013. Zondag 5 oktober, van 10 tot 17 uur, is het opendeur in het Havencentrum. Bezoekers kunnen er zelf aan de slag om een schip te laten aanmeren of een kraan bedienen. (FSE)