In de pers

11 February 2020

Het Laatste Nieuws: Groene long 'Het Ven' heropent na fikse opknapbeurt

In het Grobbendonkse industriegebied Klein Gent werd maandagmiddag Het Ven plechtig geopend. De groene long met bijbehorende vijver werd flink opgeknapt. Onder meer burgemeester Marianne Verhaert en Antwerps gedeputeerde Ludwig Caluwé tekenden present.

Het meertje op het Grobbendonkse industriegebied lag er al een paar jaar vervuild en verwoekerd bij. Een aantal bedrijven in de buurt van 'Het Ven' wilde het opknappen, zag het potentieel en kon de provincie Antwerpen overtuigen om een subsidie te geven.

"Het gaat om 23.765 euro. Dat geld investeren we alleen omdat de ondernemers het bedrijventerrein duurzaam maken. Die regels zijn heel strikt", klinkt het bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen. De bedrijven die mee hun schouders onder het vernieuwd stukje natuur zetten, zijn Group Suerinckx, DCM, Drisag, NOF Metal Coatings, Paletco, Spie Belgium, Van Havermaet en ZwartOpWit Groep.

"Het Ven moet een groene long worden op het bedrijventerrein. Het kan de werknemers van de omliggende bedrijven ook aanzetten om te lopen of te wandelen", zegt Dirk Boeckx van Group Suerickx, trekker van het project. "Op een deel van de poel worden vissers toegelaten. De gemeente gaat instaan voor het onderhoud."

Genieten van natuur

"Het gebied lag er de laatste jaren onverzorgd bij", zegt burgemeester Verhaert. "Het was ontoegankelijk en ronduit vuil. Nu kan je hier weer genieten van de natuur." (JGH)