In de pers

4 May 2019

Gazet van Antwerpen: Het Boerenijsje wint Korte Keten Kop

Het Boerenijsje uit Loenhout (Wuustwezel) mag zich de Korte Keten Kop van 2019 noemen. De melkvee- en ijsjeshoeve behaalde de meeste stemmen in een wedstrijd van de provincie Antwerpen.

Om de Week van de Korte Keten te promoten, organiseerden de Vlaamse provincies de voorbije weken een wedstrijd voor hoevestreekproducenten. Stemmen kon online. Voor de provincie Antwerpen selecteerde een jury de volgende laureaten: Het Boerenijsje uit Loenhout, de Saffraanboerderij uit Herentals, Trezemieke uit Retie, Woeste Goesting uit Oud-Turnhout en CSA Kraakvers.bio uit Koningshooikt (Lier).

Gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V) maakte de winnaar vrijdagmiddag bekend tijdens de live-uitzending van Radio 2 van bij Hoevewinkel Vercammen in Koningshooikt. Na een spannende strijd bleek Het Boerenijsje zes stemmen meer gekregen te hebben dan de Saffraanboerderij. CSA Kraakvers.bio moest tevreden zijn met de laatste plaats.

Mijn vader besefte al in 1983 dat de klassieke melkveehouderij heel wat risico's inhield. Hij besliste toen om ijs te gaan maken. Eerst kwamen er amper mensen langs, maar al snel was de interesse groot en zorgden mijn ouders voor een heuse verbruikszaal. Ondertussen smullen jaarlijks wel zestigduizend mensen van onze ijsjes en pannenkoeken: op de boerderij of aan een van onze ijskarren of pannenkoekenfoodtrucks. Van de 800.000 liter melk die onze koeien geven, gebruiken we een achtste om ijs van te maken”, zegt Mieke Aertsen. Zij runt de boerderij samen met haar twee zussen.

“Wat Het Boerenijsje zo speciaal maakt? Wel, bij ons is het eigenlijk altijd een open dag. Je wandelt hier via de stal het bedrijf binnen. We hebben dus niets te verbergen. Via infoborden kom je alles te weten van hoe het er bij ons aan toegaat.” (cvr)

www.weekvandekorteketen.be