In de pers

5 July 2018

Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad: “Deze lijst weerspiegelt het Essen van vandaag”

CD&V Essen heeft zijn lijst met kandidaten klaar die in oktober dingen naar de gunst van de kiezer. Lijsttrekker Gaston Van Tichelt is opnieuw kandidaat-burgemeester. Op de lijst staan zeven nieuwe kandidaten.

Op de lijst zijn alle wijken, beroepsklassen en vrijetijdsgroepen vertegenwoordigd. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar in de eerste kolom en 54 jaar in de tweede. De jongste is er 26 en de oudste 72, er zijn elf vrouwen en twaalf mannen.

“Verder zullen vertrouwde namen terugkomen, samen met nieuwe en enthousiaste gezichten”, klinkt het bij de partij. “Zodoende weerspiegelt de voorgestelde lijst het hedendaagse Essen, met vertegenwoordigers uit alle hoeken van onze gemeente. Burgemeester Gaston Van Tichelt maakt de koppeling tussen deskundigheid, enthousiasme en ervaring.”

De nieuwe gezichten zijn Steff Nouws, Liesje Van Loon, Kristof Hectors, Jan Mens, Anneleen Van Loon en Marc Wauters. Ze staan op zichtbare plaatsen in de eerste kolom. “Zo tonen we aan dat we zowel jonge als iets oudere mensen de kans geven om verantwoordelijkheid te nemen.”

Gert Raijmaekers, Imelda Schrauwen en Ludwig Caluwé vormen het duwende drietal.