In de pers

3 September 2018

Gazet van Antwerpen: CD&V gaat voor Fietsdeal

In het bijzijn van Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer en gedeputeerdeLudwig Caluwé hebben de kandidaten van CD&V Edegem afgelopen weekend op de jaarmarkt de 'Fietsdeal' ondertekend.

“Met deze overeenkomst, die vanuit CD&V nationaal wordt aangereikt, gaan we in Edegem de uitdaging aan om van onze gemeente een echte fietsgemeente te maken. We geven aan dat we volgende legislatuur alle beslissingen door een fietsbril zullen bekijken”, legt lijsttrekker Bart Breugelmans uit.

De Fietsdeal bestaat uit tien richtlijnen. Bij CD&V weet men al op welke plaatsen verbeteringen mogelijk zijn voor de fietsers. “In juni en juli hebben we zo'n 1.500 huisbezoeken in Edegem gedaan. Er werden ons allerlei tips aangereikt door de burgers waaronder veel over het fietsbeleid. Zo worden de Doelveldstraat en de Strijdersstraat als gevaarlijk voor fietsers aangegeven. We willen onderzoeken of deze tot fietsstraten omgevormd kunnen worden. Ook de fietspaden in de Boniverlei, Hovestraat en Oude Godstraat willen we aanpakken want daar is toch een grote inhaalbeweging, ondanks dat Groen nu in het bestuur zit, voor nodig”, zegt Adrian De Weerdt, voorzitter van Jong CD&V Edegem.