In de pers

24 April 2016

De Zondag: Opleidingen in de haven

Studenten van de eerste Maritime Supply Chains course hebben afgelopen week de haven van Antwerpen bezocht.

Deze nieuwe cursus is een initiatief van het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de Universiteit Antwerpen en de provincie Antwerpen. De studenten brachten, in aanwezigheid van gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé, een bezoek aan Luik Natie. Dat bedrijf maakt nog maar sinds kort deel uit van de havenbezoeken die het Havencentrum regelmatig organiseert.

Maritime Supply Chain opleiding

Aan het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de Universiteit Antwerpen volgen studenten uit maar liefst 14 landen en 4 werelddelen deze eerste Maritime Supply Chain opleiding. Deze cursus krijgt in het kader van een ruimer raamakkoord de steun van de provincie Antwerpen. En dankzij deze steun kregen toekomstige leidinggevenden of beslissingsnemers in de sector de kans de haven van Antwerpen van binnenin te ontdekken.
De Universiteit Antwerpen is één van 's werelds grootste en gerenommeerde academische instellingen rond maritieme- en transporteconomie. C-MAT biedt academisch en vooral praktijkgericht onderwijs en onderzoek aan.