CD&V

28 January 2019

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie CD&V Essen

Afgelopen vrijdag zakten meer dan 150 CD&V-militanten af naar het Essenhof in de Stationsstraat voor de jaarlijks nieuwjaarsreceptie van CD&V Essen. 

Aan het begin van de avond konden tevens alle CD&V-leden stemmen tijdens driejaarlijkse voorzittersverkiezingen. Meer info hierover kan u hier terugvinden. 

Boeiende avond

Gaston Van Tichelt opende de avond door iedereen te bedanken voor zijn of haar aanwezigheid en de steun tijdens de afgelopen maanden, en al niet in het minst omtrent de verkiezingen van oktober. Ook Ludwig Caluwé nam kort het woord als provinciaal gedeputeerde. 

Koen Van den Heuvel en Servais Verherstraeten waren gastsprekers van de avond. Beide zijn ze respectievelijk lijsttrekker voor de Vlaamse en Federale verkiezingen op 26 mei in de provincie Antwerpen. Het was voor CD&V Essen dan ook een hele eer dat zij deze 2 belangrijke politieke figuren mochten verwelkomen. 

Daarnaast waren er tal van Vlaamse en Federale parlementsleden en senatoren aanwezig op de nieuwjaarsreceptie. 

Kersverse fractieleider Steff Nouws nam als laatste het woord en sprak een bedankingswoordje uit naar Frans en Imelda Schrauwen. 

"Op 2 januari werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, zonder 2 anciens. In tegenstellng van de afgelopen tientallen jaren moeten we het voor het eerst zonder Frans en Imelda in het schepencollege of de gemeenteraad stellen. Frans en Imelda, bedankt voor alles wat jullie hebben betekend voor Essen en zijn inwoners! " - Steff Nouws