CD&V

30 August 2018

Antwerpen sterk vertegenwoordigd op provincieraadslijst CD&V

CD&V provincie Antwerpen trekt in oktober naar de provincieraadsverkiezingen met de slogan ‘voor een provincie met streken’. Dat is ook duidelijk op de provincieraadslijst in het arrondissement Antwerpen. Naast heel wat sterke kandidaten uit de verschillende regio’s kan lijsttrekker en uittredend gedeputeerde Ludwig Caluwé ook rekenen op tal van gedreven Antwerpenaren.

CD&V pleit resoluut voor het behoud van de provincies als intermediair bestuursniveau om lokale besturen bij te staan bij gemeentegrensoverschrijdende problemen.

Voor lijsttrekker Ludwig Caluwé is het een belangrijke zaak om ook de Antwerpenaars voldoende bij het provinciaal niveau te betrekken. “De provincie Antwerpen kan de komende jaren heel wat realiseren waar ook de Antwerpenaar beter van wordt. Zo willen we sterk inzetten op meer groen via het stimuleren van stadslandbouw en de extra groene long rond het nieuwe provinciehuis. Ook zorgen we met het nieuwe havenbelevingscentrum voor een goede link met de Antwerpse haven als belangrijke economische en jobmotor, en dit in goede verstandhouding met het nieuwe maritiem museum.”

Op de derde plaats staat Koen De Cock uit Merksem. Daar is hij momenteel districtsraadslid, nadat hij er van 2001 tot 2012 ook districtsschepen was. Op plaats vijf komt Patrick Janssen uit Antwerpen. Naast provincieraadslid is hij momenteel ook gemeenteraadslid voor CD&V.

De 30-jarige Orry Van de Wauwer staat op de 19de plaats en is daarmee net voor lijstduwer Katrien Schryvers mede-lijstduwer op de Antwerpse provincieraadslijst van CD&V. Hij is sinds juli 2017 Vlaams parlementslid en ondersteunt de boodschap van zijn partij op provinciaal niveau. “Daarnaast biedt de provinciale en gemeentegrensoverschrijdende aanpak via de fietsostrades ook een belangrijke impuls om onze Antwerpse mobiliteit te ontwarren. Zo kan de provincie voor regionale en streekgebonden oplossingen gaan.”

Stad Antwerpen divers vertegenwoordigd op provincieraadslijst CD&V

Naast Koen De Cock, Patrick Janssen en Orry Van de Wauwer vinden we nog enkele Antwerpenaars op de lijst. Zo staat Galina Mathushina op plaats 8. Ze is oorspronkelijk van Wit-Rusland, maar al 19 jaar woonachtig in Antwerpen. Momenteel is ze ook gemeenteraadslid.

De Antwerpse provincieraadslijst van CD&V krijgt op de lijstduwersplaats van de eerste kolom en de lijsttrekkersplaats bovenaan de tweede kolom ook twee sterke kandidaten uit de stad Antwerpen. Zo is Edwin De Cleyn, districtsschepen in Berchem, op de 10de plaats lijstduwer van de eerste kolom. Vanop de 11de plaats voert Ariane Van Dooren, sinds 2008 districtsschepen in Deurne, de tweede kolom aan. Zij is ook voorzitter van CD&V Stad Antwerpen.

Sandra Suykerbuyk uit het polderdorp Berendrecht en Luc Antheunis uit Antwerpen staan op respectievelijk de 12de en 13de plaats. Luc Antheunis is een echte sinjoor, geboren en getogen in ’t Stad. Hij was de laatste 25 jaar voorzitter van de Zeescouts.