Caluweetjes

13 December 2017

Sinds 1 oktober referentieapotheker voor chronisch zieken

Patiënten die lijden aan een chronische ziekte, kunnen een zogenaamde referentieapotheker, vergelijkbaar met de huisarts, inschakelen.  

Zo’n apotheker volgt de behandelingen van de patiënt op en waakt over een juiste inname van de medicijnen. Andere taken van deze apotheker worden een compleet medicatieschema opstellen, een persoonlijke en aangepaste begeleiding en samenwerking met de dokters en andere zorgverleners. De patiënt die zo’n referentieapotheker wil, moet een conventie tekenen.

Op die manier geeft de patiënt de apotheker toestemming om zijn farmaceutische zorgen op te volgen en zijn gezondheidsgegevens uit de e-Health Consent te delen. Je kan ook bij een andere apotheker geneesmiddelen kopen, dit wordt via je gedeeld farmaceutisch dossier doorgegeven aan je referentieapotheker. Intekenen is heel makkelijk. Je kiest zelf je apotheker, of de apotheker stelt je zelf de vraag. In principe is de registratie klaar in enkele klikken.

De apotheker krijgt hiervoor een forfaitair honorarium van 31,8 euro per jaar per patiënt. Dat bedrag wordt enkel aangerekend aan de mutualiteit.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.