In de pers

3 May 2019

Made in Mechelen: Hoevewinkel Vercammen trapt week van de Korte Keten af

KONINGSHOOIKT – Van 4 tot 12 mei vindt in heel Vlaanderen de Week van de Korte Keten plaats. In provincie Antwerpen werd de aftrap daarvan gegeven bij Hoevewinkel Vercammen in Koningshooikt.

Van proeverijen en rondleidingen tot opendeurdagen en boerenmarkten. Verschillende activiteiten in de regio moeten de korte keten meer bekendheid geven in de buurt. Gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé: “Consumenten kiezen voor de korte keten omdat ze daardoor zeker zijn van vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel. Tegelijkertijd steunen ze de lokale economie en ontdekken ze het verhaal achter de producenten.”

“Ondanks die sterke troeven vindt slechts een beperkte groep consumenten vandaag de weg naar de lokale producten in hun buurt”, vult gedeputeerde voor Platteland Kathleen Helsen aan. “Met deze campagne willen we de lokale producenten meer zichtbaar maken en de drempel voor consumenten verlagen.”

In provincie Antwerpen vinden er dit jaar 100 activiteiten plaats, het dubbel van vorig jaar. Bij Wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg is er bijvoorbeeld een rondleiding in de wijngaard met degustatie gepland. In Sint-Katelijne-Waver kan slateler Brovo bezocht worden en ook CSA KRAAKVERS.BIO in Lier gunt een blik achter de schermen.

Een volledig activiteitenoverzicht in de regio vind je op https://weekvandekorteketen.be/start/antwerpen/.

Bart De bruyn