In de pers

26 January 2017

Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad: Wie is beste jonge ondernemer?

Op 16 maart wordt bekendgemaakt wie dit jaar de beste jonge ondernemer van de provincie Antwerpen is. Woensdagnamiddag stelden de vier overblijvende kandidaten zich alvast voor in het provinciale parkhuis.
Al voor de zevende keer organiseert de Antwerpse afdeling van Junior Chamber International, een wereldwijde organisatie voor jonge ondernemers, de verkiezing van Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar.

Individuele erkenning

“Bijzonder aan deze award is het feit dat hij focust op een individu”, zegt provinciaal gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé (CD&V). “Deze award geeft een erkenning aan een ondernemer uit onze provincie die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en voldoet aan een aantal ethische waarden.”

Uit een longlist, die door verschillende ondernemersorganisaties werd opgesteld, werden uiteindelijk vier kandidaten weerhouden. Ellen Kegels (LN Knits), Bruno Van Gils (Café Costume), Pieter Lesage (Studio Dott) en Bavo De Cock (ESAS) mochten zich gisteren komen voorstellen in het provinciale parkhuis aan de Koningin Elisabethlei. De vier wedijveren op 16 maart voor de hoogste eer en maken kans op aantrekkelijke prijzen. “Voor onze jury wordt het ongetwijfeld een moeilijke keuze, maar het staat nu al vast dat de Antwerpse winnaar het ook op nationaal vlak zal halen”, lacht Caluwé. “Er wordt vaak gezegd dat onze provincie de motor van de nationale economie is en dat klopt ook. Zo zijn we goed voor 50% van de nationale investeringen en 60% van de export.”

Koen de Beuckeleer