Essen & Regio, Voor- en Noorderkempen

9 October 2017

Maak kennis met de bewoners van dagcentrum De Vlotter

essen.be

Sinds april gaan enkele mensen met een mentale beperking naar het dagcentrum De Vlotter. De cliënten van De Vlotter vullen er hun dagen met allerlei nuttige taken. Elke maandag gaan ze naar de markt in Roosendaal om er groenten te kopen voor hun zelfgemaakte soep.

Werken in en rondom Essen

Anderen steken ook buitenshuis de handen uit de mouwen. Zo heb je Dirk die vaak met de fiets van Essen Hoek naar het centrum rijdt om het speelplein van Mariaberg proper en onkruidvrij te houden samen met Rachid, Niels, Shauni en Gino. Of Stijn, die bij de Carrefour, sociale kruidenier ’t Kabaske en de bib van Kalmthout werkt. Ook Kathleen helpt een handje in de bib van Essen.

Werk gezocht

De mensen van De Vlotter kunnen voor bedrijven, organisaties of particulieren van betekenis zijn. Zo hebben ze onlangs voor Vrints Carrosserie fluohesjes gevouwen. Het gemeentebestuur doet ook beroep op hen. Zo bedelen ze soms buurtinformatiebrieven en flyers of doen inpakwerk. Ze zijn goed in repetitieve werkzaamheden en voeren hun werk met trots uit. Een winwinsituatie voor beide partijen! De Vlotter zoekt naar een aanbod op individuele wensen en vragen: wandelen met een hond, leren naaien met een naaimachine, verzorgen van een paard, trainen voor een tafeltennistoernooi … Aanvullend worden er groepsactiviteiten georganiseerd zoals fietsen, wandelen, kaartjes maken en nog veel meer.

Verder lezen op de site van de gemeente Essen