Landbouw

31 January 2018

Opgefriste website telt maar liefst 356 hoeve- en streekproducten

Op 31 januari stelden gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens en zijn collega voor Landbouw en Economie Ludwig Caluwé de vernieuwde website Lekkers met streken voor. De provincie Antwerpen zet daarop haar hoeve- en streekproducten in de kijker.

Het webadres www.lekkersmetstreken.be is zowat het enige dat hetzelfde gebleven is. De website kreeg een frisse look-and-feel, de zoekfunctie is geoptimaliseerd en je vindt er nu ook de verkooppunten van al dat lekkers op terug.  

Welke hoeve- en streekproducten ken jij? Veel mensen komen niet verder dan hoeve-ijs of een lokaal biertje. Op de vernieuwde webstek www.lekkersmetstreken.be ontdek je maar liefst 356 hoeve- en streekproducten van 178 producenten verspreid over de hele provincie Antwerpen. De meest voorkomende producten zijn bier, zuivel, aardappelen, groenten en kruiden. Naast alledaagse producten verdienen ook delicatessen en luxeproducten zoals hertenvlees, saffraan, gin en bierpralines het label hoeve- of streekproduct. De gemeenten waar je de meeste producten en producenten vindt zijn Hove, Boechout, Antwerpen, Geel, Herentals en Mol.

Lees hier de toespraak

Lees hier de persartikels

Kraakverse website

De link www.lekkersmetstreken.be blijft bestaan, maar de look-and-feel is opgefrist en de zoekfuncties zijn sterk verbeterd. “Voortaan kan je ook gemakkelijker op een kaart zoeken naar het lekkers in jouw buurt. Nieuw aan deze website is dat alle hoeve- en streekproducten een plaatsje krijgen. Er zijn niet langer criteria waaraan producenten moeten voldoen. De provincie neemt zo een belangrijke drempel weg voor producenten. Iedereen die een hoeve- of streekproduct aanbiedt, krijgt een plaats op de website. Staat jouw product nog niet op de website en kom je wel in aanmerking? Signaleer het dan via de website www.lekkersmetstreken.be.” aldus gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

“Producten die een lange geschiedenis kennen, gebaseerd zijn op een oud recept of verankerd zijn in de streek herken je aan het logo ‘erkend door de provincie Antwerpen’.

Ook nieuw op de website zijn de verkooppunten. Producenten kunnen zelf doorgeven waar hun product verkrijgbaar zijn. Dat kan een plaatselijke markt zijn, de winkel van een andere producent, een supermarkt, enzovoort.” vult gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens aan.