Haven

8 June 2017

Projecten Havencentrum ondergaan didactische vernieuwing

De eerste vier maanden van dit jaar namen al meer dan vijftienduizend bezoekers deel aan een van de havenprojecten. Hoog tijd dus om het educatief centrum ook op didactisch vlak te laten meegaan met de tijd.

De havenrondvaart voor basisschoolkinderen eindigde vroeger steevast met een quiz. Dit schooljaar werd dat vervangen door doe-koffers. Daarin zitten zes speelse activiteiten die te maken hebben met de haven en waarbij teamwork van belang is. De aanpak zorgt voor beduidend meer enthousiasme dan de traditionele quiz. Volgend jaar worden die veertien koffers dan ook een vast onderdeel van de rondvaarten.

Benieuwd naar wat er nog meer vernieuwd is of wens je meer informatie over de projecten, neem dan contact op met Petra Praet .

Daarnaast start het Havencentrum Lillo voor het komende schooljaar voor het project Haven en Landschappen met een pas ontwikkelde webquest, een handig instrument, waarmee ze leerlingen zowel individueel als in groep en zowel in de klas als thuis opdrachten kunnen laten uitvoeren. Hierin vinden de leerlingen alles wat ze nodig hebben ter voorbereiding op hun havenbezoek.

Met de zo opgedane kennis kunnen onze havengidsen aan de slag. De leraren kunnen vanaf volgend schooljaar over een volledig uitgewerkte pedagogische handleiding beschikken.