In de pers

1 September 2016

Made in Antwerpen: Vernieuwde tool onderwijs-ondernemen

Voka – KvK Mechelen, Kempen en Antwerpen-Waasland hebben de digitale tool onderwijs-ondernemen gelanceerd. Bedrijven en scholen uit de provincie Antwerpen die willen samenwerken, kunnen vanaf nu gebruik maken van deze vernieuwde tool. In de loop van september zal Voka het systeem ook in de andere Vlaamse provincies uitrollen

.

De digitale tool, ontwikkeld door de drie Kamers en ICT-specialist VanRoey.be, met de steun van de Provincie Antwerpen, is een laagdrempelig hulpmiddel dat scholen en bedrijven toestaat om gemakkelijk contacten te leggen, en het is het ideale middel om de stijgende vraag naar stages, werkplekken en bedrijfsbezoeken in de twee richtingen op te vangen. Daarnaast kunnen leerkrachten via de tool ondernemers vinden die voor de klas willen getuigen, of op zoek gaan naar bepaalde materialen, diensten en middelen.

“We geloven sterk dat bedrijven en scholen die compatibel zijn, elkaar versterken. Daarom zijn we ook zo trots dat ons regionaal initiatief in heel Vlaanderen navolging zal krijgen”, aldus Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie van de provincie Antwerpen, lanceerde het nieuwe systeem. Hij gelooft dat dit een meerwaarde biedt. “Met de tool ondersteunen we bedrijven in hun zoektocht naar talent en helpen we jongeren een boeiende en uitdagende job te vinden”, zegt Caluwé. “Kennismakingen faciliteren, is een taak die we als provincie mee willen opnemen. Deze tool past dan ook perfect in onze kerntaak.”