In de pers

24 April 2018

Made in Antwerpen: Unizo zoekt meest ondernemende jeugdbeweging

UNIZO Provincie Antwerpen gaat voor het eerst op zoek naar de meest ondernemende jeugdbeweging uit de provincie Antwerpen. “Veel ondernemers hebben ooit het klappen van de zweep geleerd in de jeugdbeweging”, klinkt het bij UNIZO. Samen met de provincie Antwerpen en KBC wil het met deze nieuwe wedstrijd ondernemerschap bij jongeren stimuleren.

Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen, en Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie, lanceerden de wedstrijd niet toevallig bij Chiro Myin in Kalmthout. De Chiroleden haalden vorig jaar het nieuws toen ze met een ondernemend feestweekend genoeg geld verdienden om hun lokalen te kunnen voorzien van zonnepanelen. Met de nieuwe wedstrijd wil de ondernemersorganisatie in de hele provincie jeugdbewegingen stimuleren om gelijkaardige initiatieven te nemen.

“Zo’n initiatief levert niet alleen financiële winst op. Ik ben ervan overtuigd dat de leden van deze jeugdbeweging er ook erg veel van geleerd hebben: hoe werk je samen aan hetzelfde doel, welke keuzes maak je, hoe worden de taken verdeeld, wie houdt het budget in de gaten…? Kortom: allemaal dingen waar je als ondernemer ook mee geconfronteerd wordt”, weet Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen.

Met een geslaagd projectidee of een mooi ondernemend initiatief maken de inschrijvende groepen kans om een mooi bedrag te winnen. De winnaar krijgt een geschenkcheque van Adventure Valley ter waarde van 1.500 euro. De overige finalisten krijgen een geschenkcheque van Citypolis Antwerpen ter waarde van 250 euro. Bovendien kan de winnende groep rekenen op een begeleiding op maat door UNIZO. De winnaars worden in september, bij de start van het nieuwe jeugdbewegingsseizoen, bekendgemaakt. De wedstrijd staat open voor alle acht erkende jeugdbewegingen uit Antwerpen.

BART DE BRUYN