In de pers

31 January 2018

Made in Antwerpen: Goed nieuws voor liefhebbers van streekproducten

Voortaan kan je op de opgefriste website Lekkers met Streken een stuk makkelijker een streekproduct of hoeveproducent terugvinden. Er is nu een zoekfunctie opgenomen die je meteen naar een verkooppunt leidt voor de 365 hoeve- en streekproducten van 178 producenten uit de provincie Antwerpen.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé stelde woensdagochtend in koffiebraderij Verheyen in Deurne de vernieuwde site voor bij een ontbijt met een kopje Deurnese koffie. 
De voorbije maanden werd er achter de schermen stevig getimmerd aan www.lekkersmetstreken.be. Deze website voor bourgondiërs en liefhebbers van streek- en hoeveproducten deelt het lekkers in 14 categorieën op. Van brood, chocolade, gebak en koekjes over fruit en fruitsappen tot olie, azijn, mosterd en pickles, en nog veel meer.

Waar te koop?

Soms is het voor de consument niet gemakkelijk om de weg naar streekproducten te vinden. Met de vernieuwing van www.lekkersmetstreken.be wil het Antwerpse provinciebestuur daarin een helpende hand bieden. “We stellen de producenten kort voor, want de consument wil weten van wie de producten komen en dat geeft vertrouwen. Maar belangrijker nog is dat we nu gaan zeggen waar de producten te koop zijn. Aan die informatie ontbrak het tot dusver”, zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé.

Via de nieuwe zoekfunctie kan makkelijk op naam, product of gemeente/stad worden gezocht. Heb je als ondernemer/producent van streekproducten zelf iets te bieden, dan kan je jouw bedrijf via diezelfde webpagina aanmelden. 

EDITH VERVLIET